top of page
Family Meal

FÖR BARNFAMILJER

FÖR FAMILJER

I Simlångsdalen finns det något att göra för barn och vuxna i alla åldrar. Här är några tips och idéer som vi tror passar alla!
 
Promenera mera:
Danska Fall är ett naturreservat med gångavstånd till Simlångsdalen. Vandra runt och lek i skogen, häpna över de stora stenarna och vattenfallens kraft! Kanske ni för höra hackspetten trumma på en trädstam eller se strömstaren dyka och leka i forsens livliga vatten?
 
Gårdshult Norra är det perfekta naturreservatet för den som tycker det är spännande att veta hur bönderna och djuren levde förr. Följ den långa fägatan och djurens fotspår mot deras betesmarker eller doppa fötterna i floden Assman och spana efter grodyngel!
 
För den nyfikne:
Björkelund heter en gård strax sydväst om Simlångsdalen som drivs av naturskyddsföreningen. Här kan man följa med på guidade turer och vandringar eller ta en lugn promenad och testa sina trädkunskaper!

Mitt inne i Simlångsdalen ligger Breareds Lanthandelsmuseum som visar hur affärer på landsbygden såg ut förr i tiden. Museumet säljer även gammeldags karameller.
 
Om man har spring i benen:
Brearedssjön har den perfekta badplatsen för en varm och solig sommardag. Här går det ut stora bryggor i vattnet och det finns en sandstrand där man kan sola och leka! Hos Flyta.nu kan de lite äldre hyra kajak och paddla på sjön.
 
Tallhöjdens Värdshus har flera aktiviteter som passar olika åldrar, följ till exempel med på ett vandringssafari och leta älg, räv eller vildsvin! Varför inte åka häst och vagn med Ridlycka eller en eftermiddag med lek och naturbus på Vinnalt Event?
 
Lite lägre bort:
Något längre bort från Simlångsdalen ligger Elinge Älgpark och Laganland Älgpark om ni har lust att se skogens konung från nära håll, eller varför inte uppleva vilda västern på High Chaparral

VÅRA BOENDEN
Anchor 1

KONTAKTA OSS

Destination Simlångsdalen
Brearedsvägen 15
310 38 Simlångsdalen

Telefon (Tallhöjden): 035 70 245

bottom of page