DSlogo

Hike  in Simlångsdalen
Glöm WI-FI, minibarer och svettiga gym! I naturen får du istället fågelsång, vilda djur och frisk luft. I Simlångsdalen kan alla hitta en vandringsslinga med rätt längd och svårhetsgrad. Destination Simlångsdalens vandringsleder erbjuder promenader och dagsetapper för att upptäcka den halländska vildmarkens hjärta!

Bolmenbanan
Bolmenbanan var ett järnvägsspår mellan sjön Bolmen i Småland och Halmstad som användes från 1889 fram till 1966 för att transportera skogsprodukter som fram tills dess hade transporterats med ox- och hästtransporter till Halmstad. Nu för tiden är det gamla järnvägsspåret en väg för cyklar, vandrare och hästar.

Hallandsleden
Hallandsleden börjar vid Hallandsåsen i söder och går upp till Bohuslän. Simlångsdalen är navet till hallandsledens stigar då den förgrenar sig i en öst-västlig riktning vid Simlångsgården. Stanna till på vägen eller utgå härifrån när du tar dig an någon av etapperna och upptäcker Hallands vildmark!

Skedala Skog
Skedala skog är ett populärt strövområde väster om Simlångsdalen. Parkera vid Torvsjön och gå långs stigar av varierande svårighetsgrad och karaktär. Upplev vildmarkskänslan bland vackra sjöar och trolska skogar. Vissa delar av området är branta och den kuperade terrängen skapar otroligt vackra utsiktsplatser.

Vandringspaket
Vill du upptäcka Hallands vildmark och vill slippa tänka på planering, matsäck och boende? Följ då med oss på ett av våra vandringspaket! Här inkluderas riktigt god mat, boende i en mysig stuga och all planering. Välj mellan olika längder!