DSlogo

Simlångsdalen

En resa till Simlångsdalen är en resa för själen. Njut i dessa tider av lugnet i skogen, på mossen, vid sjöar och i Hallands Vildmark.
I Simlångsdalen, 14 km öster om Halmstad kan ni vila från Sverige och världens pressade situation genom att vandra vid sjöar och i naturreservat.
Destination Simlångsdalen kan erbjuda olika typer av boende, Vinnalts stugor i naturen och nära till fiske, Tallhöjdens Hotell och Stugor med restaurang och nära till kommunikation och PaulssonPaleo Bed and Breakfast med gårdsboende.

NATUREN ÄR NÄRA OSS I SIMLÅNGSDALEN 
Vi har fått många nya regler, men inte många förbud, vi får vistas utomhus, vi får gå på restaurang, vi får TURiSTA HEMMA och vi får leva. Ta med nära och kära på en tur till NATUREN.

Vi kan erbjuda vandring, fiske, roddbåtar, kanoter, mountain bikes m.m.
TURISTA HEMMA, bo i timmerhus på TALLHÖJDEN (4 PERSONER), 300 kr p.p inkl frukost och middag

Vi har hämtmat varje dag från kl 11.30 till 20.00
Beställ på 035-70245 eller info@ Tallhöjden.se

  • Vandra  Gå - löp - vandra
  • Fiske      Ett rofyllt fiske i Vinnalt eller i Simlångsdalens sjöar. Roddbåtar finns att hyra på Tallhöjden
  • Cykla         Hyr en cykel och cykla i Simlångsdalens vackra natur montainbiking i halmstad
  • Paddla     Hyr  kajak eller kanot hos Niklas på flyta.nu och paddla i Simlångsdalens sjöar eller i någon å.
  • Kulinarisk upplevelse  Take away, restaurang, picknickkorgar, lunch, pizza och middagar
  • Skogsbad    Vi gör oss mer tillgängliga för naturens läkande inverkan, Hitta mer info på skogsbad.eu

RELAX RESORT RETREAT

Bo & Äta
I Simlångsdalen har vi gott om
alternativ för både boende och 
mat. 
Kombinera en god natts sömn med
något av våra middags-, fiskepaket eller
andra vildmarksaktiviteter. Här i
Simlångsdalen kan vi garantera
fantastiska upplevelser och en
oförglömlig vistelse!

Se & Göra
Är du ute efter äventyr? I Simlångsdalen finns det oändligt med upplevelser och platser att upptäcka. Häng med på vandringssafari och leta älg, paddla kajak i Brearedssjön eller upptäck våra intressanta sevärdheter i din egen takt. Här hittar du information om både sevärdheter & arrangerade aktiviteter.

Naturreservat
Gå ut på upptäcktsfärd och hitta ditt egna vildmarksparadis! Här kan du läsa om alla närliggande naturreservat. Njut av ensligheten och lugnet.  Vem vet -kanske har du turen att få se en tjädertupp, ett rådjur eller en älg? Här kan du läsa om våra underbara reservat och hur du hittar dit!

Vandring
Glöm WI-FI, minibarer och svettiga gym! I naturen får du istället fågelsång, vilda djur och frisk luft. I Simlångsdalen kan alla hitta en vandringsslinga med rätt längd och svårighetsgrad. Här hittar du information om våra vandringsleder - både kortare lokala och längre som Hallandsleden och Bolmenbanan. 

Fiske
Abborre, öring, regnbåge, gädda, ål eller braxen? Hos oss finns det perfekta fiskeläget, vare sig du är ute efter att hyra en privat sjö eller stå vid kanten av Fylleån och njuta av lugnet. Här kan du läsa om vilket område som passar dig bäst och vem du ska kontakta för fiskekorten.

Kalender
Simlångsdalen är fullt av liv. Här kan du läsa om allt som händer i och omkring byn. Delta i en kurs, se på en lokal fotbollsmatch eller håll koll på när nästa marknad går av stapeln! 

Simlångsdalen ligger mellan de djupa halländska skogarna och sjöarna Simlången och Brearedssjön. Med endast 20 minuters bilfärd från Halmstad är detta den perfekta destinationen för din vildmarkssemester eller dagsutflykt. Klicka på knappen nedan för information om hur du tar dig hit – med eller utan bil – samt vart du vänder dig om du har frågor eller funderingar om vårt vildmarksparadis.

Varmt välkommen!